NB1 logó
NB2 logó
NB3 logó

Repülőtéri zajterhelés: Tarlós 1 éven belül eredményt akar

MTI - 2019. February 26. Tuesday 08:49
Fontos, rövidtávú javaslat is van.
Tarlós István egy éven belül érzékelhető eredményt kíván elérni abban, hogy mérséklődjön a Liszt Ferenc repülőtér okozta zajterhelés, a rövid távú javaslatok között szerepel az éjszakai repülési tilalom bevezetése.
 
 A főpolgármester hétfőn az Echo Tv Napi aktuális című műsorában rövid távú javaslataik között említette, hogy módosítsák a zajterhelések értékelését, a zajmérést a Budapest Airporttól a Nemzeti Közlekedési Hatóság vegye át, valamint a személyszállító gépeket érintően éjszakára - a mélyalvási időszakban, éjfél és hajnali öt óra között - teljes körű repülési tilalmat vezessenek be.
    
"Erre van remény", Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel egyetértenek, a Budapest Airport "tárgyalóképes" - mondta Tarlós István, majd úgy fogalmazott: "ebben szeretnék én egy éven belül konkrét, érzékelhető eredményt felmutatni".
    
Tarlós István megjegyezte, hogy távlati terv egy kisebb repülőtér építése, amely fogadhatná a teherforgalmat, valamint a fapados légitársaságok repülőgépeit.
    
A harmadik ciklusára készülő városvezető az őszi főpolgármester-választásról szólva arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a megbízást elvállalta, "bemegy mégegyszer a ringbe".
    
"Övön alul nem ütök, de aki bejön velem a ringbe, annak fel kell készülnie, mert sportszerű körülmények között nyilván ki akarom ütni" - fogalmazott Tarlós István.
    
Mint mondta, nem tart az ellenfeleitől, hiszen neki a legkevesebb a vesztenivalója a választáson. Karriert nem épít, problémákat akar megoldani - hangsúlyozta Tarlós István, aki szerint a fő kérdés, hogy a mai viszonyok figyelembevételével mit tud elérni ma "egy felszínen lévő esetleges ellenzéki főpolgármester, azon kívül, hogy néhány száz embert felvezet a karmelita külső kerítéséig, és ott helyesírási hibáktól hemzsegő táblákat emelget".
    
Tarlós István kitért arra is, hogy a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén, a költségvetési vitában az ellenzék másfél órán keresztül "orbánozott és tarlósozott". Mint mondta, álmában sem számított arra, hogy választási évben az egész baloldali ellenzéknek - "Karácsony Gergőstől, Horváth Csabástól" - egyetlen egy módosító javaslata nem volt a büdzsé tervezetéhez. Horn Gyulához, Kovács Lászlóhoz és Lendvai Ildikóhoz képest "a baloldali ellenzék az NB I-ből a megyei első osztályba esett vissza" - jegyezte meg Tarlós István.
    
Szavai szerint a választáson majd a budapestiek eldöntik, hogy olyan főpolgármester kell, aki "semmit nem tud elintézni, de örökös háború van, vagy kell valaki, aki folytatja azt, amit megkezdett".
    
A Fővárosi Közgyűlés által február 20-án jóváhagyott költségvetést végrehajthatónak és stabilnak nevezte Tarlós István, aki rámutatott arra is, hogy amikor az egészségügyet és az oktatást az egész országban az állam magához vette, akkor a főváros költségvetése kevéssel 300 milliárd forint fölé esett vissza, de ma már az összeg újból közelíti a 400 milliárdot, miközben az előbbi két ágazat továbbra is az államnál van.
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 03. 10. 18:45

Trónok harca: így énekel Ramsay Bolton a valóságban – videó

Elképesztő felvétel.
2019. 03. 10. 18:38

Nagyon kemény szélvihar lesz

Időjárás-jelentés.
2019. 03. 10. 16:32

Óraátállítás - Az idén ekkor kezdődik a nyári időszámítás

Minden évben más márciusi dátumra esik a nyári időszámítás.
2019. 03. 09. 18:28

Trónok harca: megszólalt az Éjkirályt alakító színész

Érdekes dolgokat árul el.
2019. 03. 09. 14:16

Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetettek meg

Ingyenesen letölthető.
2019. 03. 09. 11:47

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Lesz egy kis változékonyság.
2019. 03. 08. 18:47

Metrófelújítás - Buszsávokat jelölnek ki az Üllői úton

Újabb fontos szakasz közeledik.
2019. 03. 08. 15:48

Nyom egy pár Napot a Tejútrendszer

Megmérték a tömegét.
2019. 03. 08. 14:29

Star Wars: vidámparkot nyit a Disney

Újabb felvásárlásra készülnek.
2019. 03. 08. 11:05

A tavaszi fáradtság a szokásosnál is megterhelőbb lesz idén

Szakértő figyelmeztetett.
NB1.HU
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Iratkozz fel hírlevelünkre!
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!