Trónok harca: zseniális a 19 kisfilm

2019. January 16. Wednesday 20:46  | Simon Zoltán
KULTÚRA

Egekbe magasztalja a Véreb Arya Starkot.

A világ jelentős része várja lélegzetvisszafojtva a Trónok harca befejező évadát, és a 8.széria kezdési időpontjának az elárulása, valamint hangoló videók mellett az HBO arra is ügyel, hogy valamivel hosszabb, de mégis még kisfilmekkel tovább fokozza az érdeklődést és a vágyakozást.
 
Az HBO GO-n két témakört dolgoztak fel a sorozat készítői.
 
Az egyikben a Trónok harcában szereplő házak/családok (Lannister, Targaryen, Baratheon, Tyrell, Greyjoy, Martell és Stark) történeteit mesélik el a kezdetektől a hetedik évad végéig, ám nem mindig időrendi sorrendben haladnak a képkockák, mert van, amikor a cselekmények fontossága számít. Minden fontos pillanatot sikerült belesűríteni a 3-4 perces epizódokba, családonként/házanként különálló részekkel.
 
Aztán van másik 12 rész is, melyek időtartama 14-15 perc, ezekben az életben maradt karaktereket játszó színészek emlékeznek vissza a forgatásokra és a sorozatban az általuk eljátszott figurák által átélt eddigi cselekményekre. 
 
Íme, a sorrend:
 
Ary Stark, Brandon Stark, Cersei Lannister, Daenerys Targaryen, Tengerjáró Davos, Jaime Lannister, Havas Jon, Jorah Mormont, Samwell Tarly, Sansa Stark, Sandor Clegane és Tyrion Lannister.
 
Theon Greyjoy valamilyen oknál fogva nem kapott szerepet, pedig az első résztől kezdve szerepe van a sorozatban, az Éjkirály (és a mások), meg ugye (elméletileg) nem tudnak beszélni.
 
Látni a színészeken, hogy imádják, amit csinálnak, a legmeghatóbb rész (tényleg mindegyik zseniális amúgy) talán az, amikor a Véreb bevallja, hogy imádta az Aryával a forgatáson eltöltött időket. Rory McCann ugyanis az egekbe magasztalta Maisie Williams színésznőt.
 
Élmény volt végignézni mind a 19 kisfilmet, de ahogy mondani szokás, 19-re lapot kérünk, azaz jöjjön már a befejező évad!

LEGFRISSEBB HÍREK

NB1.HU